Snart nyår!

Imorrn bär det av till GBG. Jag och Jenny ska bo på hotell och hitta på en hel del skojsigt antar jag. Det blir väl mest festande, men det är kul det med! Måste packa snart, vet typ inte alls vad jag ska ta med mig... Vet typ vad jag ska ha på mig i alla fall... Det är i alla fall nåt.
Imorrn innan jag åker ska vi in till Vara och se på alliansen när damerna spelar, jag hinner väl typ se en match eller nåt. Men kul att träffa kompisarna. Ska börja träna ordentligt nu efter nyår, måste verkligen. Får så dåligt samvete när jag inte tränar. Sen går jag upp i vikt och det vill jag inte göra så nu är det dags att ta tag i det igen. Dessutom är det skönt att träna!

Shoppingrunda i GBG

Idag har jag och mamma varit på shoppingrunda i Göteborg. Iklädväg blev det jeans från Cubus

En skjorta och 2 tröjor från H&M.
Köpte även en BH på Kappahl och så det bästa av allt såklart. En ny digitalkamera på OnOff. En Samsung 10.1 megapixel. Är så enormt nöjd med den kameran! Mitt bästa inköp på länge. Visst det grävde lite hål på bankkontot men det får man stå ut med!






Ickas årskrönika

Ja nu är det inte många dagar kvar av det här året, 2006. Fram till sista november var jag helt beredd på att kalla 2006 för det bästa året i mitt liv. Men det hände en sak då, som jag återkommer till som gjorde att jag inte är helt nöjd med året. Men det har verkligen varit ett kanon år!

Året började väl inte helt strålande kanske. Jag & min vän sen 3-års ålder bråkade på tolvslaget om en helt onödig sak egentligen. Men det förstörde nyår kan jag säga. Men som tur är så redde det upp sig och nu är vi minst lika goda vänner som innan.

Det här året har mest för mig handlat om spelningar. I början av året var det Arvingarna dom gällde men i april nångång övergick jag helt till Barbados. Jag började umgås intensivt med mina helt underbara brudar som har gjort att det har blivit så många spelningar. Först har vi ju Mary. Vi har verkligen haft ett helt underbart år. En hel del Barbados spelningar har det blivit ihop. Sen har det ju blivit som det har blivit på slutet men det är som det är nu. Jag har verkligen haft skitkul med dig!
Sen har vi Carro & Emma som jag iofs kände innan. Men det har blivit endel äventyr med dom med. Så har vi ju bästaste brudarna i Eskilstuna Tessan & Mimmi. Vad skulle jag göra utan er? Ni betyder hur mycket som helst för mig. Lite tackvare er det blir så många spelningar. När man är med er har man alltid kul! Så mycket sjukt som vi vart med om, skulle inte vilja byta ut det mot nåt! Stöttar mig till 100 %.
Sen är det min absolut bästa gumma kvar. Jenny, vet inte alls vad jag skulle göra utan dig. Du betyder så mycket för mig. Vi är så lika vi 2. Och vi rockar absolut bäst på spelningarna! Sen har vi ju Fia oxå. Vi rockar bäst på kryssningarna vi 2! Diggar dig, gumman! Så är det ju Elin. Är så kul att du börjat följa med på spelningarna! Du är så go du!
Det har blivit en hel del spelningar i år. Fattar inte det egentligen för förra året var det 2 på hela året. I år, från Mars - November har det blivit 30. Nämner bara några av dom bästa, för om jag ska berätta om alla kommer det ta hela natten.
Alla 3 kryssningarna som jag har varit på har varit helt oförglömliga av olika själ *hehe* Sen spelningen i Båberg 16/4, så jäkla kul! Måste såklart nämna spelningen på Grönan dan innan min 20 årsdag. Själva spelningen kanske inte va nån höjdare men jag fick en låt i 20-års present och det kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat.  Säger bara Bredareds golfklubb så fattar dom som var med vad jag menar, bara så galet *haha* Liseberg var hur kul som helst oxå, undra varför *haha* Sen kommer ju det bästa på hela sommaren 3 dagars turnén, Malung, Hjo & Nässjö. Bara så jäkla kul! Kommer aldrig glömma det. Håller Malung som årets klart bästa spelning! I Hjo hände det ju oxå massa roliga saker, mest efteråt *ler åt minnet* Sen är det ju Lindesnäs, själva spelningen va väl inte så kul men sen alltså. Hände massa kul!
Årets galnaste måste ändå vara jag & Jenny som först på fredagen var i Katrineholm där bilen gick sönder så vi fick ta taxi hem, 1000 kronor fattigare. Sen tillbaka till Katrineholm på lördagen och vi fick faktiskt lagat bilen, tacka vet jag assistancekåren!!! Sen årets galnaste idé: Vi drar till Kalmar. Sagt och gjort, det gjorde vi! Det är jag glad för, hade skitkul!
Ja det har varit ett helt fantastiskt år med massa spelningar!!!

Men jag har ju såklart gjort andra saker oxå. Jag har gått i skolan. Min andra och tredje termin på förskoleinriktningen på högskolan i Borås. Trivs verkligen skitbra där. Och den här senaste terminen har jag fått 2 kompisar som jag även umgås privat med. Anna & Sara. Ni är underbara brudar, tack för allt!
På sommarlovet jobbade jag natt på äldreboendet i Vedum. Trivdes jättebra med det så jag har fortsatt att jobba lite extra under hösten, men då har jag jobbat dag.

Måste väl nämna nåt om kärleken oxå, men det finns inte så mycket att säga så... Det här året har gått i singelns tecken och jag trivs väldigt bra med det. Tänker fortsätta att vara singel ett tag till!

Så till det som hände den 30/11 och som ändrade min syn på livet ganska radikalt. Min lillebror jobbar som byggare och det var på hans arbetsplats den tragiska olyckan hände. Min lillebror och hans arbetskamrat skulle säkra betongväggarna dom satte upp och det var då det hände. En utav betongväggarna rammlade och min lillebror fick den över foten. Så december bestod av många besök på sahlgrenska i Göteborg innan han 2 dagar före julafton äntligen fick komma hem. Dock utan sin högerfot men vid ganska gott mod, det kommer fixa sig det här!

Så om man ska sumera 2006 så blir betyget väl godkänt även om det drogs ner av det som hände på slutet. Men det ska få ett värdigt avslut, det ska jag & Jenny se till. Göteborg here we come :)
2007 ska bli ett jättebra år! Bättre än 2006, hoppas det går. Har en del mål som ska uppnås ;)

GOTT NYTT ÅR!

Bästa citatet

Min mamma kan va rätt rolig ibland. Och min pappa är ju bara rörig. Han och mamma pratade om junior hockey VM. Först började dom väl om matchen som spelades igår och sen så rörde pappa till det och berättade vart alla 3 matcherna skulle spelas. Varpå mamma säger: "Spelar dom inte alla perioderna på samma ställe?"

Slö dag

Idag skulle jag ta tag i allt. Åka med mamma till Vara och sen börja med skolarbetet. Men det blev inget av det. Jag sov till klockan var ett i alla fall, så nu borde jag vara utsövd. Imorrn ska jag ta tag i skolarbetet för det måste ju faktiskt göras. Börjar känna mig motiverad för det och om jag väl kommer igång borde det inte ta lång tid alls att göra. Det svåra är ju att få in litteraturen men det borde gå det med.

Nu på kvällen har jag varit med i borås och hämtat Maria, Jespers tjej. Hon ska va här nån vecka eller så. Hon hade sagt till sin mamma att hon skulle komma hem 5:te. bra hade hennes mamma sagt då, då la Maria till: April.
Hon är trevlig så d blir la bra. Jag åker ju bort på lördag :) Åh så skoj!!!!

Natt & dag

Jag kom ju aldrig för mig att gå och lägga mig igår så det blev jättesent. Klockan 3 insåg både jag och Mimmi att det kanske var dags att slita sig från MSN eftersom det skulle bli en dag imorgon med. Vi hade ängnat hela kvällen åt att tjôta skit somk vanligt! Tack för nattsällskapet, det är alltid lika trevligt :)

Så blev det morgon. Sov till 11, sen var jag konstigt nog jättepigg. Så då gjorde jag mig i ordning och sen kom farmor & Karoline. Så va dom här tills vi åkte in till Vara och kollade på Alliansens cup vid 17. Det gick skit för Vedum. Hoppas det går bättre för damerna, dom spelar på lördag. Kanske hinner in en liten sväng och titta. Jag har ju nte tränat på evigheter nu, får ta tag i det efter nyår. Måste helt enkelt ta tag i det. Har blivit för mkt godis nu!

Julklappar & jultraditioner

Då va julen nästan över. Har fått en hel del julklappar faktiskt. Räknade ju upp dom jag fick på morgonen igår så jag tar väl dom på kvällen nu. Fick: Ett minneskort till telefonen, strumpor, en film, diadem, bälte, pengar,  2 par örhängen & halsband. Tror inte det var nåt mer. Idag fick jag en slips av min syster. Jättefin. Det är bra att ha en syster som jobbar extra på Kapp Ahl. 

Julen har varit jätte trevlig. Julaftonen började med att min bror kom in och väckte mig genom att peta på mig med kryckan. Tack för det. Sen kom min storebror och hans familj och åt frukost. Så öppnade vi lite julklappar, sen va dom kvar här och åt lunch. Vi doppade i grytan, eller ja d är bara jag, storebror & pappa som gör det. Sen åkte dom till storebrorsans frus mamma en stund, för att sen komma tillbaka till kvällen. 
Vid halv 6 kom resten av släkten som skulle fira här. Alltså dom på mammas sida. Det vill säga hennes 2 mostrar, den ene mosterns man, 3 kusiner och den ene kusinens man & 2 barn. Så allt som allt var vi 17 personer här. Först åt vi massa julmat och sen ris á la malta. Efter det kom tomten som i år inte var nån från släkten. Det är alltid kul! Sen öppnades det julklappar och sen dracks det kaffe och sen gick dom hem.  Efter det kollade jag, mamma & pappa på det sista av sällskapsresan 2. Alltid lika kul. "Herr ober, ice bitte" "Kunde Göte säga allt det där på tyska? Nej jag översatte". Jag tror inte man kan se den filmen för många gånger alltså. Sen gick jag och la mig. 
Gick upp hyfsatt tidigt på Juldagen och åt frukost. Sen kom min syster och hennes familj runt klockan ett, storebror kom strax efter det oxå. Sen åt vi mat och efter det var det julklapps utdelning igen. Sen drack vi kaffe och efter det bestämde vi att vi ändå skulle åka till faster Rosa i Hjo. Så det blev så. Träffa pappas släkt. Det blir inte så ofta man gör det. Det va trevligt :)
Nu är vi hemma igen och snart är det dags för sängen.

Julafton

Då va d julafton! Får väl hinna med ett litet inlägg här med. Har haft första julklappsutdelningen. Fick lite smått och gott. Mammas årliga tomte, Magnus nya julskiva *superbra*, Ett örngott med mina älskade brorsbarn på och boken fotbolls-vm genom tiderna.
Min storebrors familj är här som vanligt på julaftonsmorgonen. Dom ska väl åka till hans frus mamma om några timmar, sen kommer dom tillbaka och då är resten av mammas släkt här oxå.

Jag är förövrigt rätt trött. Somnade inte förrns 2 i natt. Skyller det lite på Mimmi. Vi blev sittande på MSN och snacka massa minnen från året. Vi kom fram till att vi varrt med om massa sjuka saker. Stålmän, sallad på pomfritt, inrammlande i sångare, brorsan som kramade samma sångare, han med disco king singeln i Lindesnäs m.m. Ja herregud! Det kanske blir en bok nån gång. Icka, Mimmi & Tessans Barbados memoarer!

Dagen!

Då va snart dan före dan över! Idag har jag sovit länge, kokat godis, kollat på Tv, ätit gott, vart hos storebror och pyntat mitt rum.
Jag och brorsan gick till storebror förut. Eller ja, han rullade ju om man säger så då. Han skulle köra själv men han orka inte ens halvvägs, tur jag va med. Hos storebror va d mysigt som vanligt. Älskar verkligen mina brorsbarn. Sötare barn finns inte!! Men d klart, dom är ju släkt med mig ;)
När vi kom hem därifrån pyntade jag mitt rum och tog ner lite kort som jag blivit trött på!

Nu är det snart dags att krypa ner i sängen! Är tröööött!

GOD JUL!!!!!!!

Kinderägg?

Ja det är jag tydligen ett ha ha. Ja alltså brun på utsidan och blond på insidan, fick höra det av en kompis nyss. Det va roligt faktiskt! Man skulle kunna tro att det va Tessan som sa det men det va det faktiskt inte. Annars har ju hon vart bra på att tjôta om min hårfärg hela året. Men jag bjuder på den. Men som jag sa till henne sist vi sågs så är det hon som lockar fram den blonda sidan hos mig. Jag vet inte vad det är, men det är sant. Jag gör och säger dom mest korkade saker när hon är med. Antagligen för att jag vet att hon gillar mig ändå och ställer upp för mig eller nåt. Så är det i alla fall. Men nu är jag ju inte blond på utsidan längre!

Dan före dan

Ja då var det snart julafton. Herregud vad december har sprungit fram... Fattar inte vart den månaden tagit vägen alltså. Hela det här året har sprungit fram iofs.
Idag ska vi fixa det sista inför julen. Kokade godis igår och gjorde julgranskarameller. Trodde aldrig jag skulle få gå och lägga mig. Men nu är det massa att göra idag med. Allt julpynt ska upp. Ska pynta mitt rum och sen hjälpa till med granen, resten får mamma göra så hon får det som hon vill ha det.
Det blir en bra jul det här :)

Motivationen tillbaka

Min motivation har verkligen kommit tillbaka. Tror det beror en del på att brorsan kommit hem. Det har gjort att jag börjat må jätte mycket bättre. Det kommer bli bra. Direkt efter firandet av julen ska jag ta tag i skolarbetet, ska försöka bli hyfsatt klar innan nyår. Det kan bli svårt, men jobbar jag bara effektivt så ska det gå. Det är nog inte så svårt när man väl satt igång. Det gäller bara att börja, så är det alltid. Har man bara kommit igång brukar d ofta gå av sig självt sen. Det är nog så den här gången med.
Sen blir det att börja omtenta plugga igen. Får väl sätta igång med det efter nyår. Fick ju reda på att jag bara missat på ena frågan så det är bara att läsa på lite mer nu så ska jag klara det. Det var ju inte svårt egentligen, men jag vet vad jag gjorde för fel så. Det är bara att bryta ihop och komma igen!

Han är hemma :)

Nu är allt som det ska vara igen! Min bror är hemma :) Trodde aldrig jag skulle vara så glad över det faktiskt. Men jag har saknat honom nåt enormt. Och det som har hänt är ju fruktansvärt och jag lider så med honom. Men vi måste göra allt för att det ska bli bra för honom. Har redan blivit överkörd av rullstolen en gång ha ha. Jag fick skylla mig själv tror jag... Det är härligt att ha honom hemma i alla fall!

Julförberedelser

Julklapparna har jag vart klar med sen i mitten av december. Det känns väldigt skönt för jag brukar alltid få stressa in i det sista med dom. Men i år var jag tidigt ute. Har inte köpt så många iofs. Bara till mina 4 syskonbarn, mina 2 sysslingar, min lillebror, mamma & pappa. Det var ju det här med pengar igen ha ha...
Vi har inte kommit jättelångt i våra julförberedelser än direkt. Men vi ska väl sätta fart när mamma kommer hem idag. Vi har julgranskarameller att göra, godis ska kokas, skinkan ska kokas, julpyntet ska ställas upp m.m. Igår bjöd vi hit mammas släkt på jul eftersom vi nu vet att Jesper kommer hem idag. Så allt det ska fixas men som vanligt så kommer vi tillslut att hinna, det är jag övertygad om :)  

Världens dyraste hobby

Ja, jag funderar på om jag inte har det alltså. För alla som inte vet det så är mitt stora intresse i livet att kolla på bandet Barbados. Det är det bästa jag vet och jag gör det så ofta dom är någorlunda i närheten och jag har pengar till det. I år har det blivit värre än vanligt. Jag skyller det på att jag har träffat dom bästa brudarna som finns att kolla på Barbados ihop med. Det är ju alltid lättare att åka iväg om man har nån som vill följa med och det har jag fått detta året, flera stycken faktiskt. Och jag skulle absolut inte vilja vara utan dom, verkligen inte. Man åker givetvis i första hand för att man gillar musiken, sen att grabbarna är dom som dom är och sen har kompisarna en väldigt stor betydelse. Det enda som är nackdelen är att det kostar en jäkla massa pengar och eftersom jag är en fattig student så har jag inte så mycket av den varan. Men jag fick ihop det förra året, och det ska gå det här året med. För på nåt vis är det som en jäkla drog, jag får aldrig nog. Och så kul som jag har när jag får göra det här har jag aldrig haft. Och som jag trivs med livet nu. Folk får tycka vad dom vill om min hobby, för jag bryr mig inte det minsta. Huvudsaken är att jag mår bra av det och det gör jag verkligen. Jag vet att folk tycker att jag är knäpp, men det är jag gärna så länge som jag mår bra :)

Pengar igen

Ja för ett tag i alla fall. Vet ju hur länge det brukar hålla lixom ha ha. Men nu har jag fått csn, som inte var så mkt den här gången eftersom det är jul. Och så fick jag min lön för november, det behövdes verkligen. Så nu har jag betalat mobilräkningen, kryssningen och kåravgiften. Lite utgifter ur vägen i alla fall. Har några kvar men det löser sig. Ska försöka hålla igen på allt onödigt nu så jag kan göra det jag vill göra i vår. Det är svårt att få ihop sin ekonomi när man bara får 11 980 kronor på ett halvår, d är ju mindre än vad normalt jobbande människor får på en månad lixom. Ja, jag vet att jag inte tar några lån. Jag ska försöka att undvika det in i det längsta. Jag vill inte ha det hängande över mig när jag är klar om 1 ½ år. Därför ska jag kämpa på med det lilla jag får och jobba extra så ofta det går.

Glad igen

Hur ens sinnestämmning kan ändras på 2 minuter. Åh jag blev så glad! Vi slipper antagligen fira jul på Lidköpings sjukhus. Min lillebror kommer tydligen hem imorrn eller på lördag. Åh, jag blev så glad :) Han har varit på sjukhus i 3 veckor idag, han behöver verkligen ett miljöombyte bara han slipper ha ont så. Det blir nog en riktigt bra jul i alla fall. Jag är verkligen glad igen :)


Guld värda

Jag behöver verkligen mina vänner just nu, men vad gör jag? Jo slår i från mig och säger helt fel saker till dom bara för dom säger det jag behöver höra inte det jag vill höra. Jag vet ju att du vill mig väl, förlåt mig verkligen. Du betyder allt för mig. FÖRLÅT! Hoppas d är så att du kommer finnas hos mig sen ändå för jag behöver verkligen dig!!!

Jag saknar alla mna vänner! Jag skulle behöva nån som bodde nära här som kunde komma över när det var jobbigt, men jag har ingen sån. Men jag har helt underbara vänner!!!
Mimmi, Tessan, Elin, Jenny, Anna.S, Anna.M, Emelie, Lina, Emma NI ÄR DET BÄSTA SOM FINNS OCH JAG ÄLSKAR ER!

Ingen ork

Allt kändes bättre idag när jag va bland folk jag tycker om. Jag körde min storebror och hans familj till Vara för Kasper skulle till vårdcentralen sen åkte vi hem till dom och så kom jag hem för en stund sen. Det va verkligen jättemysigt att umgås med fasters älsklingar. Dom är ljuset i mitt liv. Men nu när jag är ensam igen så mår jag verkligen inte bra... Jag vet inte vad det är men bra mår jag inte. Kan va att jag är trött, har tusen saker i mitt huvud, orkar verkligen ingenting. Vet att jag borde ta tag i skolarbetet, men jag vill inte. Orkar inte än riktigt, det kommer bli panik som vanligt. Men jag får ta det den här gången. För jag orkar verkligen inte nu. Med en infektion i kroppen blir man ännu värre än vanligt.

Helvetes dag!

Undra när min bror får komma hem? Imorrn är det 3 veckor sen olyckan hände. Jag kan nästan påstå att d vart dom 3 värsta veckorna i mitt liv. Ingen mår ju bra här hemma. Julen kommer bli helt konstig. Jag trodde inte julen va så viktig för mig men det är den verkligen. Det ska va som det alltid har vart. Annars kan vi lika gärna skita i att fra jul, så känns det just nu. Jag har verkligen en down dag idag. Mår inte alls bra. Va hos brorsan förut och han hade ont och va vresig, det blir man ju inte gladare av direkt. Sen min förbannade öroninflammation som bara gör mig surare och surare. Nu får d fan ge sig snart!
Nä nu ska jag strax sova och hoppas att det blir en bättre dag imorron!


Om min jul

Tog den här ur Jennys blogg såklart! Brukar låna hennes listor! Eftersom det är aktuellt med jul nu så:


· Vem firar du jul med?
Med min familj och släkt. I år vet jag ju tyvärr inte hur det blir än.
· Vad önskar du dig i julklapp?
Det känns som julklappar inte betyder så mycket i år. Jag vill ha hem min bror till jul! Men annars skulle det sitta fint med ett minneskort till mobilen eller en ny digitalkamera.
· Tror du på tomten?
Nej, d va nog många år sen det *skratt*
· Hur ser din julafton ut hemma hos dig/i din familj?
Som den brukar se ut så kommer min storebror och hans familj hit och äter frukost. Sen delar vi ut julklappar med dom. Sen äter vi lunch själva och sen efter Kalle Anka brukar mammas släkt komma hit och så äter vi med dom och sen långt senare på kvällen delas julklapparna ut.
Men i år vet jag inte alls än hur det blir. Tror det blir en julafton på Lidköpings sjukhus.
· Brukar du julbaka? Om ja, vad?
Nja... Mamma brukar göra ha ha... D är inte min grej.

Öroninflammation

Ja det har jag åkt på en så här precis innan jul. Jipiee, eller inte. Det värsta med den här öroninflammtionen är att det har slagit lock för vänster öra så jag har otroligt svårt att höra. Det är väldigt jobbigt som ni säkert förstår. Jag har iofs haft det i över en vecka nu så jag har väl vant mig lite men kul är det inte för det. Men jag var på vårdcentralen igår och fick pencillin i alla fall så nu hoppas jag att det hjälper snabbt. Jag vill gärna höra ordentligt på julafton känner jag...
Men det är väl ett värdsligt problem, min bror skulle vara glad om han bara hade öroninflammtion som pappa säger. Jo visst, men det är lika jobbigt för det.


Första inlägget

Mitt första inlägg här i min nya blogg. Kände för att börja om i en helt ny blogg. Vad kommer den här bloggen handla om då? Som rubriken visar handlar den här om min värld och vad som händer i den. Vet inte om mitt liv är särskilt spännande men jag har ett stort behov av att skriva av mig, det är därför jag har en blogg.

RSS 2.0